Voorzitter ontmoet …………… Vlaar & Vlaar

Beste lezers,

In deze gloednieuwe rubriek, willen wij graag bedrijven die de sportvereniging DESS een zeer warm hart toedragen, even extra in het voetlicht zetten.

In deze ‘Voorzitter ontmoet’, is ditmaal de volgende sponsor bezocht:

Vlaar & Vlaar B.V., Tuinstraat 24, Benningbroek

1. Vertel eens wat over jullie jezelf, wie zijn Frank en Mark Vlaar?

Ik ben Frank 43 jaar, getrouwd (met een schat van een vrouw) Yvette, woonachtig in Benningbroek en ik ben Mark 40 jaar, samenwonend met Maaike en woonachtig te Spanbroek. Het toeval wil dat wij beide 4 kinderen hebben, dus 8 in totaal. Hiervan voetballen er in totaal 4. En Yvette, de vrouw van Frank, heeft naast haar drukke werk als huisvrouw, ook nog een fotografie bedrijfje. Kortom, hard werken en altijd druk.

2. Heb jullie zelf een voetbal en/ of sportverleden ?
Mark neemt snel het woord en vertelt zonder schroom dat hij jarenlang dé sterverdediger was van de s.v. DESS hoofdmacht. Frank laat zich ook niet onbetuigd en laat weten ook flink wat jaren gevoetbald te hebben in het eerste elftal. Beide zijn eigenlijk vanaf jongs af aan al voetballer van DESS en hebben rond 2002 uiteindelijk de veldvoetbalschoenen aan de bekende wilgen gehangen. Wij doen nog wel wat aan sport, vertellen ze. Soms tennissen met vader Cor en Frank heeft laatst zijn duik brevet gehaald via de duikschool van Victoria Hoogland (FHR). Mark en Frank voetballen nog wel in de zaal in Midwoud, maar dat is puur recreatief. Hier is niet eens een scheidsrechter bij nodig, zeggen ze lachend.

3. Wat voor bedrijf hebben jullie, hoe groot en wat is eventueel de specialisatie ?
Wij hebben een bouwbedrijf in de breedste zin van het woord. We doen dit met 10 man personeel en zijn met een nieuw pand gehuisvest aan Tuinstraat te Benningbroek. Je kan het zo gek niet bedenken, van een kozijn of deur vervangen, tot een compleet huis of bedrijf, ver of bouwen wij. We mogen ook wel zeggen dat wij sterk gespecialiseerd zijn in de agrarische sector, onder andere in grote veestallen. Een project wat wij bijvoorbeeld recent hebben opgeleverd is het bedrijfsgebouw en loods van de familie Echtelt aan de Gouwe, hier net buiten Sijbekarspel.

4. Waarom sponsor bij de sportvereniging DESS ?
Nadat we gestopt waren met voetballen, wilden we graag betrokken blijven bij de vereniging en hebben toen voor sponsoring gekozen. Ook vinden we het belangrijk dat er een sportvereniging in het dorp blijft bestaan, niet alleen voor de jeugd, maar ook voor de leefbaarheid van de gemeenschap.

5. Waarvoor kunnen leden van DESS bij Vlaar & Vlaar terecht ?
In principe voor alle voorkomende bouwwerkzaamheden kunt u bij ons vrijblijvend een prijsopgave laten maken, waarna we eventueel het geoffreerde met uiterst grote zorg kunnen en gaan uitvoeren.

6. Wat ik verder nog kwijt wil…
Frank en Mark vinden het beide knap dat er in zo’n klein dorp toch zoveel vrijwilligers rondlopen, die deze sportvereniging een warm hart toedragen en willen hierbij daarvoor hen opperste waardering uitspreken. Wij hopen verder dat er nog veel sportieve jaren zullen volgen en dat iedereen plezier hebben bij deze gezellige voetbalvereniging.

foto 4

 Frank en Mark Vlaar op de trap in hun kantoorgebouw

Johnny Jacobs