Voorzitter ontmoet …………… Van Vugt Verkeersschool

Beste lezers,

In deze gloednieuwe rubriek, willen wij bedrijven die sportvereniging DESS een warm hart toedragen, graag extra in het voetlicht zetten.

In deze ‘Voorzitter ontmoet’, is ditmaal de volgende sponsor bezocht:

Van Vugt Verkeersopleidingen, Hoornseweg 1a, Wognum

1. Vertel eens wat over jullie jezelf, wie zijn Brigitta en Martijn van Vugt?

Brigitta 39 lentes jong, komt oorspronkelijk uit Obdam en Martijn 42 jaar uit Opmeer, wij zijn sinds 4-8-2004 getrouwd en hebben 3 kinderen Mike, Dave en Chris. Martijn is ooit als automonteur begonnen, gewerkt bij een autobedrijf in Heerhugowaard (tussentijds even de dienstplicht vervult bij de Landmacht), daarna als internationaal chauffeur werkzaam geweest. De laatste 12 jaar rij instructeur geweest en sinds 2011 het bedrijf overgenomen van zijn ouders. Brigitta is voorheen 20 jaar werkzaam geweest als kapster in Heerhugowaard en is halverwege 2010 in het bedrijf werkzaam geraakt. En de taken zijn hier duidelijk verdeelt, Brigitta doet de algemene administratie en Martijn heeft de algehele eindverantwoording binnen het bedrijf.

2. Heb jullie zelf een voetbal en/ of sportverleden ?
Brigitta heeft vroeger op turnen gezeten en van reddingsbrigade Selecta in Heerhugowaard heeft zij ook nog deel uitgemaakt. Op haar zestiende deed ik aan wedstrijd turnen, maar ben toen verkeerd terechtgekomen en toen was het einde sporten. Martijn heeft vroeger aan judo, tennis en ook voetbal gedaan (bij HOSV). Nadat hij op zijn negentiende gestopt was met voetbal, richtte hij zijn pijlen op de autosport. Te denken aan het regionale autocross en heeft zelfs twee jaar nationaal op de circuits geracet (Renault Clio cup). De kinderen doen op dit moment aan karten (Micro Max), waar zij (niet onverdienstelijk) hun passie in vinden.

3. Wat voor bedrijf hebben jullie, hoe groot en wat is eventueel de specialisatie ?
Wij hebben eigenlijk een verkeersschool, ontstaan uit een rijschool. Dat houd in dat wij allerlei soorten opleidingen kunnen geven ten behoeve van auto, vrachtauto, bus, motor en bromfiets. Wij hebben 25 mensen in dienst, een uitgebreid wagenpark met 15 personen auto’s, 5 vrachtauto’s, 1 touringcar, 6 motoren, 6 bromfietsen en voor het E rijbewijs diverse aanhangers.

4. Waarom sponsor bij de sportvereniging DESS ?
Wij zijn eigenlijk al jaren sponsor bij DESS, de reden daarvan is dat wij de regionale verenigingen graag ondersteunen middels sponsoring. Wij zien zelf in de sport van onze kinderen, dat zonder sponsoring, het heel lastig is om je staande te houden. Daarnaast is sponsoring mede de motor van elke vereniging. Door deze giften kunnen de vrijwilligers ontstane ideeën realiseren, zoals nu met dat boardingveldje.

5. Waarvoor kunnen leden van DESS bij Verkeersschool van Vugt terecht ?
Eigenlijk voor iedere categorie, bieden wij een kwalitatief hoogstaande rij-opleiding. Wij onderscheiden ons doordat wij alles vanuit de back office regelen, zodat er tijdens de kostbare rijles de focus puur op de kandidaat ligt en niet op administratieve zaken. Ook mensen met rij- faalangst of als de theorie wat vervaagt is, kunnen bij ons terecht. Op ieder gebied hebben wij namelijk gediplomeerde specialisten, die dan zorg dragen voor een juiste bijscholing.

6. Wat ik verder nog kwijt wil…
Verkeer is, in tegenstelling tot het voetbal géén spelletje. Hierdoor is het belangrijk dat een potentiële kandidaat bewust is dat kwaliteit en veiligheid een prijs heeft. Door dit interview hopen wij dat iedereen weet, dat wij kwaliteit en vakkundigheid zeer hoog in het vaandel hebben staan. Wij willen dit graag overbrengen aan onze huidige en toekomstige leerlingen, zodat zij met een veilig gevoel aan het verkeer kunnen deelnemen.

van Vugt 1

Martijn en Brigitta voor hun pand in Wognum

Johnny Jacobs