UPDATE Trainingen Jeugd

Deze week zijn de trainingen van onze jeugdspelers weer begonnen zoals eerder gemeld. Dit alles onder eerder gemelde strenge voorwaarden en de richtlijnen die door de Overheid, RIVM en KNVB zijn opgesteld.

Met veel enthousiasme zijn de trainers, spelers en speelsters begonnen aan de trainingen en met succes. De jeugd tot en met 12 kan zonder beperkingen aan de slag en bij de oudere jeugd moet rekening worden gehouden met 1,5 meter afstand. De trainers van deze jeugdteams worden gedwongen om hier creatief mee om te gaan en in de praktijk werkt het prima. Trainers, spelers en speelsters zijn zeer positief. En daar zijn wij heel erg blij mee.

Waar wij minder enthousiast over zijn is dat de opening van het complex voor de overige jeugd een vrijbrief lijkt te zijn om gebruik te kunnen maken van onze velden. En dat is absoluut een misvatting. Het is niet de bedoeling dat er andere mensen dan de betreffende teams op het complex zijn, als er wordt getraind. Als dat door de trainers wordt geconstateerd, zullen de mensen die niet op het complex horen te zijn, vriendelijk worden verzocht om het complex te verlaten.

Een duidelijke regel is: 

  • Alleen spelers, trainers en bestuursleden hebben toestemming om binnen de hekken te komen tijdens de trainingsuren van een team. Ouders, jeugd en andere mensen die zich onterecht binnen de hekken vertonen, zal worden verzocht om het complex te verlaten.

We doen dat niet, omdat we de andere jeugd het plezier misgunnen. Wij doen dit, omdat wij ons strikt houden aan de door de Overheid, RIVM en KNVB opgestelde maatregelen. En dat wij onze trainers niet willen opzadelen met de verantwoordelijkheid voor deze extra personen. Als wordt geconstateerd dat wij ons niet aan de regels houden, bestaat de kans dat het complex op slot gaat en we moeten stoppen met het geven van de trainingen. En dat willen we voorkomen. Laat dus duidelijk zijn dat voetballende jongeren niet welkom zijn op het complex, als hun team niet aan het trainen is.

Wij vertrouwen op ieders medewerking!

Onze speciale dank gaat uit naar Jelle van IJperen en alle trainers die het mogelijk maken dat de jeugd hun energie weer kwijt kan en kan genieten van het voetbalspelletje.

Namens het Bestuur,

Ruud Wiersma, voorzitter