De renovatie van het B-veld

Zoals jullie inmiddels allemaal weten gaat de gemeente het B-veld vernieuwen. Dit betekent dat het veld voorlopig niet bespeelbaar zal zijn. Hierbij een korte omschrijving van wat er allemaal gaat gebeuren.
De komende week zal er nieuwe drainage aangelegd worden. Er zal een grote machine sleuven gaan maken en direct de drainagebuizen in die sleuven leggen. De sleuven worden in de lengterichting van het veld getrokken en zullen afwateren in de sloot achter het doel aan de kant van de weilanden. Dit omdat de waterstand daar lager is dan de sloot bij de parkeerplaats. Omdat deze sleuven ca 70 cm die zijn hebben een aantal vrijwilligers afgelopen zaterdag de kabel voor de verlichting verwijderd daar deze anders doorgesneden zou worden. We zullen een nieuwe kabel moeten ingraven om het veld heen. De drainage wordt aan de kant van het Klammeland nog een paar meter na de cornervlaggen doorgetrokken aangezien het aan die zijde van het veld het natst is.
Na de drainage zal het veld volledig worden omgeploegd en vervolgens wordt de grond verbeterd door er o.a. zand doorheen te mengen. Dan hebben we het niet over een paar big bags. Er zal maar liefst 500m3 zand over het veld worden verspreid. Het zand wordt op de parkeerplaats aangeleverd dus er zullen tijdelijk iets minder plekken beschikbaar zijn.
Daarna zal het veld worden gevlakt. Als het weer mee zit zullen deze werkzaamheden 2 weken duren. Als het veld gevlakt is wordt het bestuur door de gemeente geïnformeerd en als het bestuur het veld dan goedkeurt gaan ze het veld inzaaien.
Vanaf dat moment zijn we deels aan de weergoden overgeleverd. We zullen regen moeten hebben om de groei te bevorderen maar we kunnen zelf uiteraard ook een handje helpen met het besproeien van het veld. Reken er maar op dat we niet eerder dan september/oktober pas op het veld kunnen spelen. De kans is overigens groot dat we dan ook een paar nieuwe doelen krijgen en dat er door de gemeente een nieuw hek langs de hoek van het veld (bij de ingang) wordt geplaatst. De oude paaltjes die nu nog her en der in de bosjes lagen zijn weggehaald.
Om toch door te kunnen trainen zijn de lichtmasten gedraaid in de hoop dat we op het A-veld dan voldoende licht hebben om te trainen.

Wel willen wij de trainers verzoeken om de doelgebieden van het hoofdveld niet te gebruiken!!

Uiteraard zal dit lastige situaties op gaan leveren maar we moeten met zijn allen creatief met de ruimte om gaan. Nadat we de voetbalweek hebben afgesloten zal de gemeente direct het A-veld extra gaan verwennen omdat dit veld zwaarder belast gaat worden. Uiteindelijk hopen we dan het nieuwe seizoen met 2 uitstekende velden te kunnen gaan beginnen.
We rekenen op ieders begrip voor de overlast en mochten er lastige situaties ontstaan in de veldbezetting of op ander gebied neem dan even contact op met het desbetreffende bestuurslid.
Namens het bestuur, Vincent Vermeulen