“Keezen in de Valentijnsnacht met Voetbalvrouwen”.

Keezen in de Valentijnsnacht

De ingrediënten voor een geslaagde Keez-avond bleken net zo simpel te zijn als de spelregels van het populaire bordspel zelf.
Op de onlangs gehouden dorpsveiling, waren 7 mannen met partner eigenaar geworden van deze felbegeerde kavels: “Keezen in de Valentijnsnacht met Voetbalvrouwen”.
Zaterdagavond 13 februari jl. hadden wij, voordat de gasten kwamen, de Desskantine omgetoverd tot een ro(od)mantisch clubhuis. Hartjesballonnen, hartjesslingers, hartjeschips, hartjessnoepjes, veel waxinelichtjes en de rode rolgordijnen zorgen voor een toepasselijke sfeer. In onze badjas ontvingen wij zo rond negenen de eerste gasten met een welkomstdrankje. Als een magneet werden zij door nieuwsgierigheid naar Dess getrokken, want om 21.00 uur was iedereen binnen. Na de officiële opening, waarin de spelregels werden uitgelegd en wij onszelf van de ochtendjas ontdeden, kon het oefenrondje beginnen. Aan iedere tafel zat minstens één voetbalvrouw in een spannende outfit, om de gasten wegwijs te maken in het Keezen. Ook de meest onervaren spelletjesmensen hadden het spel zo onder de knie, zodat wij spoedig over konden gaan tot het officiële gedeelte van de avond.
Dat werd een heel amusant gebeuren. Gedurende de avond werden er over de gasten liedjes gezongen, zoals soldaten dat tijdens het marcheren doen. Eén voetbalvrouw zette in, en de rest zong na. Dat zorgde voor lachwekkende en hilarische momenten, héél vermakelijk. Ondertussen werden er lekkere hapjes geserveerd. Van moderne wraps tot het oubollige gevulde eitje, het vond allemaal gretig aftrek bij de gasten.
Het was ver na middernacht eer het laatste 3e rondje gespeeld was. De scores werden op serieuze wijze bijgehouden door de Puntenpoezen. Als winnaar van de Keez-bokaal kwam uit de bus, hoe kan het ook anders, Kees Oudt. Wild van blijdschap nam hij deze prijs in ontvangst. Ook de andere deelnemers, Jacob Swier, Roelof Korver, Ko Ruiter, Jan Vlaar, Siem Admiraal en Cor Vlaar, gingen niet met lege handen naar huis. Met een mega-valentijnskaart en een Keez-medaille, was er voor hun ook een blijvende herinnering aan deze avond.
Na afloop werden wij spontaan toegesproken door Cor, die ons bedankte met complimenten voor deze avond. Daarna nam Roelof het woord, hij had voor ons allemaal een piepklein valentijnscadeautje mee. Zo was het niet alleen voor de gasten een mooie avond, maar ook wij hebber erg genoten. Geweldig vonden wij het ook dat Jan gehoor had gegeven aan de oproep in onze uitnodiging om de pyama niet in de kast te laten liggen.
Toen Jacob tot slot het woord nam en ons allemaal om de beurt bij zich wilde hebben, om ons persoonlijk te bedanken en daarbij het woord Keezen liet vallen, werd het de hoogste tijd om op huis aan te gaan.

Tineke Slagter