Westfriezen JO8-4 – DESS JO8-1

Vorige week moesten we ook al (voor dag en dauw) naar Westfriezen om daar hun 6e JO8-team van de mat te vegen met 3-9. Deze week weer naar Zwaag, nu tegen hun 4e, dus dat zou moeilijker worden. En we hadden ook nog Daan ziek.

Vooraf werd de zwarte bus nauwkeurig gecontroleerd op de aanwezigheid van slapende Zwarte Pieten, want zoals we die vorig jaar als versterking hadden meegenomen: dat zouden onze jongens zich geen tweede keer laten gebeuren. Geen Zwarte Piet deze keer, wel een hoop Sint-snoepjes!

Bij Westfriezen troffen we dezelfde jeugdscheidsrechter als vorige week. Nadat Fer de 0-1 en 0-2 had binnengeschoten, had keeper Timo een heel ongelukkige botsing met de spits van Westfriezen, die toevallig ook nog een klasgenoot van hem is. De spits werd direct afgevoerd naar de dokter, terwijl DESS een penalty tegen kreeg, die Timo vakkundig hield.

Daarna scoorde Djesse er nog twee en Fer vond nog 6x het netje, zodat we met 0-10 het veld weer verlieten. In dit verslagje lijkt het de wedstrijd van alleen Fer, maar niets is minder waar. Natuurlijk scoort Fer makkelijk, schiet hij hard en zuiver, maar weet hij ook dat het teamwerk van tornado Djesse, bulldozer Pé, stofzuiger Matthijs, stoorzender Joes en penaltykiller Timo hem in staat stellen de goals te scoren.

Op 3 april 2005 werden de grote jongens van DESS 1 kampioen en spits Jouke Ingen scoorde in dat seizoen 51 doelpunten. Dat was best veel. In het volgende verslag zullen we dit aantal afzetten tegen die van Fer en daar een mooie analyse op los laten.

Op woensdag 4 december zal Robin van den Bosch jullie training geven: dat kan niet anders dan heel leuk worden.