Opzet 7×7 peilen interesse 7×7

Bij het 7×7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7×7 voetbal wordt aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competie.

Vanaf het seizoen ‘22/’23 start de KNVB met het aanbieden van 7×7 Voetbal voor de leeftijdscategorie 18+ mannen. Deze leeftijdscategorie, die geldt voor alle leeftijden boven de 18 jaar, wordt toegevoegd aan de al bestaande leeftijdscategorieën 35+ en 45+.
Het steeds populairder wordende 7×7 Voetbal is het ideale aanbod voor voetballers om toch te blijven voetballen met hun eigen vrienden. Het doel van 7×7 Voetbal 18+ is dan ook het bij elkaar houden van teams die niet meer een elftal bij elkaar kunnen krijgen.

7×7 voor- en najaarsreeks4

Deze vorm kent een reeks van minimaal vier speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule. Voor de voorjaarsreeks wordt er, indien mogelijk, een nieuwe indeling gemaakt en wordt er opnieuw gespeeld op vier vrijdagavonden.

7×7 competitie

Wekelijks een wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Iedere week hopen op meer dan 11 spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Ook voor deze teams is het 7×7 35/45+ voetbal een uitkomst, bijvoorbeeld in competitievorm. Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn (geen dispensatie). Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden worden wekelijks op een zaterdag of zondag gespeeld.

Is er binnen Dess interesse of ken je mensen buiten de club, die geïnteresseerd zijn om in deze opzet te willen voetballen bij Dess? De buurtverenigingen hebben ook 7 x 7 elftallen of zijn bezig die op te zetten voor aankomend seizoen, dus erg veel wedstrijden in de buurt liggen in het verschiet. Bij interesse, neem even contact met mij op.

Gr. Marco Meilink