Nieuws van de jeugd

Na een afgebroken seizoen zijn de jeugdteams weer begonnen met voetballen. Een aantal zaken zijn veranderd, dus een update is wel op z’n plaats.

Allereerst is de samenstelling van het jeugdbestuur niet meer hetzelfde. Na jaren van trouwe dienst heeft Ruud van Leeuwen besloten zijn tijd anders te gaan gebruiken. Gelukkig voor ons zien we hem nog geregeld als supporter bij zijn kinderen. Hoewel Ruud zelf al weet dat we het erg jammer vinden dat hij stopt, ook vanaf deze plek: Hartelijk bedankt voor al je werkzaamheden en inzet.

De opvolger van Ruud is inmiddels begonnen. Robin van den Bosch komt ons versterken en heeft inmiddels alle jeugdtrainers en -coaches ontmoet en zijn eerste vergadering met het jeugdbestuur meegemaakt. Robin was afgelopen seizoenen al bij DESS te zien, want zijn zoon Timo keept in ons jongste jeugdteam.

In de teamsamenstellingen zijn wat veranderingen. We hebben dit seizoen de beschikking over een nieuw team dat op een groot veld gaat spelen. De JO13 bestaat uit spelers die vorig seizoen in de JO12 of JO11 speelden. Een mooie uitdaging voor trainer Dave en coach Ramon om van deze groep een succesvol geheel te maken.

Bij de andere juniorenteams is weinig veranderd. De MO15 en JO16 zijn één leeftijdscategorie omhoog gegaan, maar de meeste spelers en de complete begeleiding is hetzelfde gebleven. Wat goed gaat moet je vooral zo laten….

Bij de pupillen gaan de JO9, JO11 en MO11 er weer vol tegenaan. Ook hier is de begeleiding hetzelfde gebleven en zijn de leeftijdscategorieën (bij de jongens) het enige wat is gewijzigd.

We hopen dit seizoen op nog wat aanwas van 5-, 6-, en 7-jarigen, zodat we ook weer een JO8 kunnen inschrijven. Ken je jongens en/of meisjes van deze leeftijd die willen meedoen of een keer komen proberen? Woensdag van 17.00 uur tot 18.00 uur trainen de jongste teams en kun je altijd een keer meetrainen.

Alle jeugdtrainers en -coaches hebben bij elkaar gezeten om goed voorbereid het seizoen in te kunnen gaan. De “werkgroep voetbal” had weer het een en ander bedacht om de trainers en coaches te ondersteunen en de thema’s waar we vorig seizoen mee zijn gestart zijn opgefrist en wat aangepast.

Wat verder nog gaat veranderen is de website. Lisa de Niet is met Niek Nijland bezig wat zaken op te frissen, waaronder de namen die bij de teams staan met een nieuwe teamfoto. Binnen een paar weken hopen zij dit voor elkaar te hebben.

Bij de jeugd hebben we iets minder te maken met Corona dan bij de senioren. Jeugdteams mogen gewoon bij elkaar in een kleedkamer zitten en dat maakt het voor DESS heel wat makkelijker dan dat het bij de senioren gaat. Daar kwam het eerste weekend meteen het probleem met kleedkamers om de hoek kijken. Ieder seniorenteam krijgt 2 kleedkamers toegewezen, zodat ze voldoende afstand kunnen houden. Dit houdt wel in dat er bij DESS te weinig kleedkamers zijn, dachten we. Lisa heeft echter een schema in elkaar gepuzzeld waardoor er zelfs met vier thuiswedstrijden op één zondag voor iedereen genoeg ruimte is. Het lijkt soms wel hogere wiskunde, maar dit heeft zij toch maar mooi voor elkaar gekregen.

Kortom, alles en iedereen staat weer te springen om er een mooi seizoen van te maken. We hopen op veel lachende gezichten, mooie acties en doelpunten.

Het jeugdbestuur