Van de hoofdtrainer Heren sv DESS.

Eindelijk dan was het moment daar waarbij ik dacht in te moeten stappen bij DESS.  Natuurlijk enkele mannen die net de dertig aantikken maar ik zag een mooie groep met elkaar wat ook net even wat volwassener is geworden. De roep van DESS in Oktober 2019 na het begrijpelijke plotseling moeten stoppen van de aangestelde trainer wilde ik graag invullen. Naast mijn werkzaamheden bij sv Spartanen(onder 12 jaar leeftijd groepen) en VVS’46 meiden onder 15 en 17 jaar heb ik Ja gezegd na thuis e.e.a. afgewogen te hebben.

Het geluk voor een trainer om een prima begeleiding te hebben maakt het erg prettig om in te stappen. John als begeleiding en Jan en André als assistent scheidsrechters en Sharon als verzorgster op de trainingsavonden.
Het moment van instappen gaf geen druk want de teller stond na middelzware bekerwedstrijden en vier pittige competitie wedstrijden nog op nul punten.
Na een introductieavond waar ik wat wijzigingen aankondigde in het eerste team was de eerste wedstrijd Zwaagdijk uit.

Helaas werd de competitie niet uitgespeeld vanwege Corona, maar wat waren we goed op weg met DESS 1.
Er werd veel gescoord in de 9 wedstrijden die we nog speelden. Gelijk tegen Zwaagdijk, daarna 7x winst met zelfs 4x de nul waarvan 3 op rij dus taart van de trainer. Sjoerd stond weergaloos te keepen, heb nauwelijks geen baal moment van hem ervaren (dan behalve de blessure uit bij WBSV). Boogie kwam sterk boven drijven kwam trouw trainen in weer en wind desnoods op de fiets uit Hoorn. Arthur werd weer enthousiast gemaakt voor DESS 1. Helaas had het tweede het zwaar Jeroen had het wekelijks gewoon lastig om er elf aan de aftrap te krijgen en op moment dat we nog gedwongen de stekker er uit moesten trekken kwam Corona. DESS 1 verloor nog van de koploper Olympia Haarlem maar helaas revanches tegen MOC, ALC en Zwaagdijk kwamen er niet meer na even derde gestaan te hebben sloten we af met een vijfde plaats. De trainingsopkomst was niet geweldig Ruben was er wel altijd dus geen training gemist maar dat er wat moest gebeuren was duidelijk.
Ondanks mooie uitslagen was de uitoverwinning bij DRC in Durgerdam het hoogtepunt een wedstrijd waar Chris door zijn on verbeten strijd voor de punten aan de knie geblesseerd raakte en wat later zou blijken meer dan een jaar uit de roulatie raakte. Jimi scoorde een onmogelijke vrije trap vlak voor tijd en zodoende 2-3 winst en geen hand van de trainer van de tegenpartij vol ongeloof dat wij met de winst weg gingen.
Het succes was de taakuitvoering door de spelers want daar ben ik van, strijd leveren en je taak uitvoeren voetballen in en voor het team geen plaats voor ego ‘tjes dan ben je sterk en kan je meer en veel!

Onder het  aanjagen van John en Jelle van Yperen zijn dertig spelers van een opgestelde lijst gevraagd om weer bij DESS te komen voetballen er moest en zou een tweede team komen! Boogie deed ook erg zijn best en had eigenlijk wel een heel elftal ter aanvulling. Peter Manshanden bood zijn diensten aan  bij DESS om het tweede elftal eventueel te gaan doen. Daar konden we alleen maar heel blij mee zijn, want verbinden kan hij als geen ander. Zeker als we het over de gewenste doelgroep hebben de toekomst van DESS! Al met al na veel gepraat gepuzzel en afwegen stond er in augustus een selectie van 40 spelers! Vanaf dat moment is er veel gepasseerd er werd hard getraind ook oefenwedstrijden gespeeld en later beker wedstrijden. We mochten elke training 22 tot 26 spelers begroeten en samen met John en Peter verliepen die allemaal goed. De bekerwedstrijden zagen we als verlengstuk want bij de eerste wedstrijd voor de competitie wilden we er staan! De hoofdtrainer had zelfs aangegeven dat gezien het competitie programma we 15 uit 5 wedstrijden konden halen met deze selectie.  Zowel 1 als 2 wonnen de eerste wedstrijd het werd een mooie dag aan de Sportlaan. Keeper Sjoerd was geblesseerd geraakt in de oefenwedstrijd tegen DWB en zal de rest van het seizoen door zijn schouderblessure helaas niet meer in actie komen. Gelukkig wisten we Ronald ten Pierick bereid te vinden om het doel te verdedigen. Eerst voor drie wedstrijden, later tot de winterstop en nu mogelijk tot einde van het seizoen. We zijn geweldig gestart alles gewonnen waarbij de laatste wedstrijd het hoogtepunt tot nu toe is geweest. Een topper tegen Nieuwe Niedorp die twee punten achterstand hadden. Ronald die een kwartier voor de wedstrijdbespreking definitief niet kon spelen en we Arthur als speler in doel moesten zetten. Maar door een snelle voorsprong door Junior een goede wedstrijd van het hele team en Arthur in het bijzonder werd het een 1-4 overwinning en toen was het wederom over. Niet iedereen ziet het trainen als een team gebeuren dat is jammer in deze tijd. Ondanks de beperkingen trainen we toch in groepen van vier en is de opkomst acceptabel met 16 tot 24 spelers. Helaas zijn er eerste elftal spelers die voor andere dingen kiezen jammer we zijn zo goed op weg hoeveel succes heb je dan nodig om mensen tevreden te stellen vragen we ons als begeleiding af. Soms moet je jezelf wegcijferen voor je team dan maar minder leuk maar samen op het veld is ook veel waard. DESS 2 heeft na de goede start behoorlijk zand in de motor gekregen maar trainer/coach Peter zegt ook: “Ze denken na jaren of zelfs nooit op het veld gevoetbald te hebben zomaar te presteren, maar daar zijn ze nu dus wel achter gekomen” Doorzetten dus en niet opgeven is het Credo en vooral blijven trainen.

Hoe het verder gaat verlopen blijft erg onduidelijk en momenteel ziet het er zelfs helemaal donker uit nu de besmettingen maar hoog in aantal blijven.
Ik spreek de wens uit dat we toch nog maanden kunnen gaan voetballen, en dat de prestaties goed blijven bij het eerste en het tweede de draad weer gaat oppakken.
En dat iedereen blijft spelen ook in het nieuwe seizoen 2021-2022 dat alle energie niet voor niets is geweest en liever nog dat er nieuwe leden bijkomen of jeugd gaat doorstoten.

Namens de gehele selectie van Sv DESS wensen we iedereen fijne kerstdagen en alle goeds voor 2021, blijf gezond en dank voor jullie steun in de afgelopen tijden!

René Kool
Hoofdtrainer sv DESS.