Het seizoen van onze dames …

Het werd even koffiedik kijken of we vanwege corona wel mochten voetballen. Gelukkig konden we met enig oponthoud aan “ons ”seizoen beginnen. Het debuut in de 4e klasse.

Marco en ik gaven meteen aan, dat de 4e klasse een promotie was voor al het harde werken en dat we samen gingen strijden voor een plekje halverwege. Met 14 teams in de competitie vonden wij een plekje tussen de 5e en 8e plaats een hele opgave. Niet dat we onze dames onderschatten, maar simpelweg omdat we nog niet wisten wie onze tegenstanders zouden worden.

Elke wedstrijd begon ik met : “Zij moeten winnen, wij mogen winnen” … en ja elke wedstrijd weer zagen we iedereen groeien. Het team zette elke wedstrijd zijn tanden in de tegenstander ( niet letterlijk ) We kregen vleugels en wisten we samen heel goed wat voetballen betekend.

Natuurlijk waren er mindere dagen, af en toe stonden de vizieren niet scherp of zat er een kort nachtje dwars. Maar elke keer weer werden we niet weggespeeld. Jullie bleven ons elke week verbazen. Het volwassen worden, de discipline, de correctheid, de wil, de moed en de vastberadenheid. Ik kan nog 1001 dingen opnoemen, maar dan wordt dit stukje ook maar saai. We stonden waar we staan moesten. Op het veld, met een basisopstelling, een woordje van Marco en daarna was het aan de dames om het te laten zien.

Bewijzen hoeven ze zich niet meer. De 3e plek in de competitie is gewoon een feit !!! Wat we vooral gezien hebben is het voetbal, een plezier .. menigmaal een genot om naar te kijken. Meerdere keren vonden de dames het zelf helemaal k*t gaan of vonden ze er geen r**t aan, toch zagen wij dat anders, het publiek dat trouw met ons meeging zagen het ook.

We willen dan ook graag de trouwe kijkers, supporters, vlaggers, hooligans en begeleiders bedanken voor het voorbije seizoen. Jullie steun en aanmoedigingen waren en zijn van hoge toegevoegde waarde. Wij waarderen dit enorm en rekenen weer massaal op jullie aanwezigheid in het nieuwe seizoen.

En dan nu even gericht aan jullie dames…

We stonden er als 1 team, we stonden er samen en gingen er samen voor. Had je een mindere dag, dan zorgden de 10 anderen op het veld dat je de dag snel vergat. De dames die de bank wat vaker warm hielden zorgden ervoor dat het moraal hoog bleef en waren trouw aan het team.

En dan is dit seizoen gewoon voorbij. Lieve dames, jullie hebben het gewoon geflikt! Een plekje in de top 3 !! Jullie eerste jaar 4e klasse en dan sta je daar een partij trots te kijken . Pffff niet normaal 😊

Als coaches en trainers kunnen we jullie begeleiden, proberen dat er van de trainingen iets blijft hangen en dan hopen, dat dit terug te zien is in de wedstrijden. We kijken dus niet alleen trots, we zijn gewoon super trots op wat jullie als een team neer gezet hebben.

Volgend seizoen wordt het knallen dames ! Geniet van deze momenten.

Dank jullie wel !

M&M

Trotse coaches