Grasshoppers JO9 – DESS JO9: 3-6

’t is herfst en dus minder aantrekkelijk om je kind te gaan aanmoedigen langs de lijn.
Een beetje jammer dat er nog niet voldoende vertrouwen is in de coach, die toch alle weken een kwartje in de weer-automaat stopt voor een droog en/of zonnig uurtje als de JO9 moet spelen.

We waren vroeg, dus eerst nog even tafelvoetballen in de Hoppers-kantine, wat misschien gelukt was als we niet eerst de tafel moesten ontdoen van ongeveer 1000 legoblokjes om daarna te ontdekken dat tafelvoetballen met een pingpongballetje echt geen aanrader is.

Dan maar warmlopen op het kunstveld, waar we ontdekten dat de bal harder door rolt dan op echt gras. Dat was weer even wennen, maar ondanks dat scoorde aanvoerder Joes de eerste goal. Bij rust stonden we echter zomaar 3-1 achter. Giel keepte de hele wedstrijd uitstekend, maar was nog een beetje onzeker bij het uitschieten en -gooien: mooi puntje voor de training.

In de rust kwam Yuiel zeer verontwaardigd het veld af, want een jongen van de Hoppers had hem uitgescholden en hem “dikke” genoemd. Nou, daar moesten we met z’n allen wel erg hard om lachen, want voor wie Yuiel niet kent: die is superslank.

Yuiel zelf nam direct revanche door 4x te scoren. Onze trouwste (vandaag enige) supporter Taffy (vader van Yuiel) ging helemaal uit z’n dak van trots. Gerrit sloot de doelpuntenrij nog met een fraaie goal af vanaf de rechterkant. Jolien kreeg nog wat kansen, maar prikte ze er deze keer net niet in.
Een groot compliment aan Collin en Fiene, het gouden duo achterin: als die twee op dreef zijn, zoals vandaag in de tweede helft, dan komt er geen aanvaller meer door.

Joes had een mooie slogan bedacht (iets met banaan en ertegenaan) end ie deden ze na afloop met z’n zevenen in een kring (want vooraf waren ze het vergeten).

In de kleedkamer was het weer supergezellig en bij gebrek aan een radio bracht Giel, bijgestaan door Gerrit en Jolien een beat-ritme ten gehore: heel fraai.
De moeder van Giel trakteerde op chips vanwege Giel z’n verjaardag en kreeg als cadeautje de wastas mee. Daarna keerden we huiswaarts en……….begin het weer te regenen.

Anita