DESS JO8 – Spirit JO8: 6-0

Vorige week uit naar Westfriezen 3: we hadden Westfriezen 6 en 4 al verslagen, maar nummer 3 ging er ook met boter en suiker in: het werd 0-10, 2x Djesse en 8x Fer (hierover elders meer. Willie Wortel deed het weer goed, want Timo liet niet één penalty door.

Deze zaterdag speelden we thuis tegen Spirit. Daan was weer hersteld, maar wel z’n tas kwijt, die na zorgvuldig zoeken onder z’n eigen jas bleek te hangen. Vandaag was Pé ziek, maar hij was er toch. Matthijs zette een verslag in over de 5-decemberviering, waarna de anderen volgden: toen pas konden we het veld op, waar scheidsrechter Timo Kan al op ons stond te wachten.
Spirit bleek een leuk, sportief team dat best kon voetballen. Djesse had echter wederom een energieke dag, pakte onophoudelijk ballen af, gaf dieptepasses en voorzetten, kortom: Spirit had geen schijn van kans. Scherpschutter Fer en superspits Daan namen ieder 3 doelpunten voor hun rekening. Het plan was om nu ook Joes in stelling te brengen, waarbij de aanvoerder aan Joes een prima tip gaf: “maar dan moet je wel bij het doel gaan staan.” Nou, dat deed Joes en hij kreeg drie mooie kansen. Helaas had Spirit ook een goede keeper.

Bij de penalty’s gebeurde iets vreemds: Willie Wortel werd weer enthousiast ingezet, maar Spirit vond dit eigenlijk wel heel leuk en zij gingen meezingen. Ja, en dan werkt het natuurlijk niet. En van schrik schoot geen één DESS’er z’n eigen penalty erin, dus die ronde was voor Spirit.

Volgende week Blokkers uit, heeeel vroeg.

O ja, in de schoolvakantie is er geen training. In de maand januari zijn de wedstrijden zaterdags in de zaal. Je hoort nog wanneer en in welk team je zit.