De velden en de grasmaaier….

Na afloop van de zomerstop hebben we allemaal kunnen zien dat de velden er weer goed bij liggen. Uiteraard heeft de gemeente hier in rol in gespeeld maar een nog veel grotere rol was weg gelegd voor een groep vrijwilligers die met veel liefde het gras weer op de velden heeft terug getoverd.
Helaas kregen ze met een grote tegenslag te maken. De grasmaaier van DESS begaf het. Gelukkig bleek dat er bij DESS mensen rondlopen die niet alleen verstand hebben van voetbal en gras maar ook van motoren. Zij hebben de motor uit elkaar gehaald. Het bleek dat de cilinderkop vervangen moest worden. Een dure reparatie. Dankzij ESPE Motoren revisie uit Purmerend hebben we een nieuwe cilinderkop kunnen aanschaffen tegen een fors gereduceerd tarief. Zoals de naam van het bedrijf al verteld zijn zij gespecialiseerd in het reviseren van motoren. Een speciaal dankwoord namens de vereniging dus voor ESPE!!! Nu de cilinderkop is gemonteerd loopt de machine weer als een zonnetje.
Ondertussen was de droge en warme periode aangebroken. De velden waren kurkdroog. De beregeningsbuizen zijn vervolgens over beide velden gelegd (uiteraard door ze een aantal keer te verleggen). Zonder pomp en trekker komt er echter geen water uit. Hiervoor een speciaal dankwoord voor Dirk Broers, Arie Vriend, Fam. Huisman en Langedijk Lely’s. Zij stelden deze middelen beschikbaar zodat het gras door kon groeien en onze velden gered waren.
De droogte is nu ver te zoeken. In tegendeel zelfs. De eerste afgelastingen hebben we alweer meegemaakt. We zijn nog steeds zuinig op de velden. We moeten het er toch weer een jaar mee doen. Iedereen weet hoe ze er aan het einde van het seizoen aan toe zijn. Het verzoek aan iedereen is losse plaggen weer terug op de plaats te leggen en probeer tijdens trainingen het gehele veld te gebruiken. Zo kunnen we het langst genieten en voetballen op gras!
Bedankt allen!
Het Bestuur