Over s.v. DESS

In dit menu kunt u alles vinden over s.v. DESS. Een vereniging waar jong en oud, dames en heren iedere week met veel plezier zijn of haar sport beoefent.

Team en leeftijdsindeling

1. Leeftijdsindeling.

De KNVB heeft het jeugdvoetbal opgedeeld in lettergroepen: junioren in A – B – C en pupillen in D – E – F. In elke lettercategorie zitten spelers die geboren zijn in een bepaald jaar. Bepalend daarbij is de leeftijd die de voetballer of voetbalster op 31 december van het betreffende kalenderjaar heeft bereikt. Voor aanvang van het seizoen wordt door de jeugdcommissie bepaald in welke leeftijdscategorie de speler of speelster hoort.

Globale indeling:

F pupilllen   6 – 8 jaar
E pupilllen   8 – 10 jaar
D pupilllen 10 – 12 jaar
C junioren 12 – 14 jaar
B junioren 14 – 16 jaar
A junioren 16 – 18 jaar

2. Speelveld.

De E en F pupillen voetballen in zeventallen. De zeventallen spelen op een half veld. Vanaf de D pupillen wordt er op een heel veld gevoetbald. Soms kan het zijn dat D pupillen in zeventallen spelen (afhankelijk van het aantal spelers in de categorie) op een half veld. De C – B en A junioren, evenals de senioren spelen op een heel veld.

3. Grootte van de teams.

Leeftijdsgroep max. in het veld max. per team
F pupilllen 7 – 8  9
E pupilllen 7 – 8  9
D pupillen   11 14
Junioren   11 15

# In incidentele gevallen zal de jeugdcommissie afwijken van het maximum aantal spelers per team.Vanaf 18 – 19 jaar vallen spelers onder de Senioren.

4. Categorie A en B

Indeling categorie:

Categorie A:                            Categorie B:

DESS 1                                     Alle overige teams.

Voor de categorie B zijn er verruimende maatregelen op het gebied van:

– speelgerechtigheid voor andere teams;

– wissels ( doorlopend wisselen, voor de dug-out en met toestemming van de scheidsrechter );

– vakanties: er wordt rekening gehouden met de voorjaars- en najaarsvakanties.

– baaldagen: teams kunnen 2 maal per seizoen een baaldag aanvragen in de periode 1 oktober – 1 april.

– bij een gele kaart is er géén boete, wel wordt de speler voor 10 minuten uit het veld gezonden (jeugd 5 minuten)

5. Speeldag / wedstrijddag .

Bij s.v.DESS voetballen alle jeugdteams op zaterdag, behalve de A en B-junioren. Incidenteel kan op een doordeweekse avond worden gespeeld, onder andere bij inhaalwedstrijden. De competitie loopt van september tot en met mei. De bekerwedstrijden starten in augustus. Dit is wel afhankelijk van de speeldagenkalender, welke door de KNVB ieder competitiejaar wordt vastgesteld. In mei-juni vinden veelal toernooien plaats en zijn er wedstrijden voor de nacompetities. De gemeente Medemblik sluit de velden omstreeks de maanden juni – juli- augustus voor het groot cultuurtechnisch onderhoud.

6. Speeltijden.

De speeltijden voor de leeftijdscategorieën zijn:

Senioren 2 x 45 minuten
A junioren 2 x 45 minuten
B junioren 2 x 40 minuten
C junioren 2 x 35 minuten
D pupillen 2 x 30 minuten
E pupillen 2 x 25 minuten
F pupillen 2 x 20 minuten

7. Zaalvoetbal.

Met ingang van seizoen 2015/2016 heeft de s.v. DESS ook een zaalvoetbal team. Deze A-junioren voetballen op de maandag, woensdag of vrijdagavond in een sporthal ergens in West Friesland. Een thuishal is Sporthal de Bloesem te Wognum of de Weijver te Hoogwoud. De speeltijden in de zaal zijn (vanaf de C-junioren) allen vastgesteld op 2 x 25 minuten.